BLOG

Az életfa és ami mögötte van, érdemes hordanom életfa medált?

2021.01.28 10:00

Az életfa nem csak napjaink divatja. Az életfa medál nyakláncok aktív díszítő eleme lehet, ami segít átvészelni nehezebb időszakokat is. Érdemes megismerni kicsit ezt a szimbólumot, és a hozzá kapcsolódó hiedelmek gyökerét is.

Jelentése

Az életfa szimbólum olyan mitikus növények amelyek az őstörténetben is megjelentek. Több hiedelemvilág és értelmezés társul hozzá. A fogalma megjelenik több vallásban a népi hiedelemvilágban sőt a kertészetben is létezik az életfa fogalma (az örökzöldekre használják).

A Bibliai Paradicsom kertjében két nevezetes fa is megjelenik. Az egyik a tiltott tudás fája a másik pedig az élet fája.Mezopotámiában az Asszír birodalom (ie. XIX-VII sz), a Datolyapálmát is életfának tekintették.

Persze távolabbi vallások is rendelkeznek Életfa mítosszal a világ minden részén.

Bármilyen vallás tanaival is értünk egyet az életfa motívum jelentése nagyjából ugyanaz. A mag, az élet központjának szimbóluma, ahonnan minden élet ered. 

Arkagyij Petrov életfa könyv

Az életfáról érdeklődő könyvkedvelők bizonyára találkoznak az ebben a témában egyik legismertebb  Dr Arkagyij Petrov könyvével, aki ismert orosz író, a filózófia doktora Életfa módszer című könyvében állítja a az  módszert gyakorlók többsége aktív szellemi fejlődés útjára lépett, és csodás gyógyulásokat is köszönhetnek a módszernek.

Ékszerek életfa medállal

Az életfa medál hatása energetizáló. Érdemes olyan időszakokban használni amikor fokozott lelki terheléssel kell szembe néznünk, hiszen maga a medál segít a hatékonyabb védekezésben.

Többféle ilyen medállal rendelkező ezüst ékszert is találsz webáruházunkban. A színesebb, feltűnőbb ékszerek kedvelői és a visszafogottabb nyakláncok kedvelői is találnak stílusokhoz illő nyakéket.

nyaklánc és életfa medálVisszafogott, szolid nyaklánc életfa medállal Nyaklánc, és életfa medál színes kövekkelLátványosabb, feltűnőbb ezüst nyaklánc életfa medállal

A motívum azonban nem csak nyakláncainkon,fülbevalókon is megjelenik. 

Ezüst fülbevaló életfa medállalEzüst nyaklánc életfa medállal

 

Webáruház készítés