BLOG

Az életfa és ami mögötte van, érdemes hordanom életfa medált?

2021.01.28 10:00

Az életfa nem csak napjaink divatja. Az életfa medál nyakláncok aktív díszítő eleme lehet, ami segít átvészelni nehezebb időszakokat is. Érdemes megismerni kicsit ezt a szimbólumot, és a hozzá kapcsolódó hiedelmek gyökerét is.

Az életfa jelentése

Az életfa szimbólum olyan mitikus növények amelyek az őstörténetben is megjelentek. Több hiedelemvilág és értelmezés társul hozzá. Az életfa fogalma megjelenik több vallásban a népi hiedelemvilágban sőt a kertészetben is létezik az életfa fogalma (az örökzöldekre használják).

A Bibliai Paradicsom kertjében két nevezetes fa is megjelenik. Az egyik a tiltott tudás fája a másik pedig az élet fája.Mezopotámiában az Asszír birodalom (ie. XIX-VII sz), a Datolyapálmát is életfának tekintették.

Persze távolabbi vallások  is rendelkeznek Életfa mítosszal a világ minden részén.

Bármilyen vallás tanaival is értünk egyet az életfa motívum jelentése nagyjából ugyanaz. A mag, az élet központjának szimbóluma, ahonnan minden élet ered. 

Arkagyij Petrov életfa könyv

Az életfáról érdeklődő könyvkedvelők bizonyára találkoznak az ebbena a témában egyik legismertebb  Dr Arkagyij Petrov könyvével, aki ismert orosz író, a filózófia doktora Életfa módszer című könyvében állítja a az  módszert gyakorlók többsége aktív szellemi fejlődés útjára lépett, és csodás gyógyulásokat is köszönhetnek a módszernek.

Ékszerek életfa medállal

Az életfa medál hatása energetizáló. Érdemes olyan időszakokban használni amikor fokozott lelki terheléssel kell szembe néznünk, hiszen az életfa medál segít a hatékonyabb védekezésben.

Többféle életfa medállal rendelkező ezüst ékszert is találsz webáruházunkban. A színesebb, feltűnőbb ékszerek kedvelői és a visszafogottabb nyakláncok kedvelői is találnak stílusokhoz illő nyakéket.

nyaklánc és életfa medálVisszafogott, szolid nyaklánc életfa medállal Nyaklánc, és életfa medál színes kövekkelLátványosabb, feltűnőbb ezüst nyaklánc életfa medállal

A motívum azonban nem csak nyakláncainkon,fülbevalókon is megjelenik. 

Ezüst fülbevaló életfa medállalEzüst nyaklánc életfa medállal

 

Webáruház készítés