BLOG

Fedezd fel a végtelen eleganciát: Az arany ékszer varázsa

Üdvözöllek a "A legkülönlegesebb ékszer webshop" blogjában! Ha te is azok közé tartozol, akik az igazi kifinomultságot keresik az ékszerekben, akkor jó helyen jársz. Célunk, hogy bemutassuk neked az arany és az elegancia tökéletes összhangját.

Miért különleges egy fekete arany gyűrű?

Az ékszerek, ahogy a gyűrűk története is évezredekre nyúlik vissza. Minden korban, kultúrában meg volt és van a jelentésük. A gyűrűk általában az egységet, összetartozást és a kötődést jelképezik, nem véletlen lett a házasság legfőbb szimbóluma. Ezen kívül pedig segíthet az önkifejezésben.

Ásvány Karkötők: Az energiák elegáns kifejezői

Az ásvány karkötők nem csupán kiváló díszítőelemek, hanem ősi gyógyító és energetizáló hatások hordozói is. Ezek a különleges ékszerek nem csupán divatos kiegészítők, hanem egyfajta kaput nyitnak a természetes energiák és személyes harmónia felé. Ismerjük meg ezeket a rendkívüli ékszereket, és fedezzük fel a különböző típusokat, színeket és formákat, amelyek mindennapi életünkbe is örökölhetőek.

Gyógyító kövek az egészséged támogatása érdekében

A kristálygyógyítás a gyógyítás holisztikus megközelítése, amely a kristályokat alternatív terápiaként érdemes használni az orvosi kezelés kiegészítésére. Nem garantált, hogy ezek a kristályok egészségügyi állapotokat vagy betegségeket gyógyíthatnak, sokkal inkább, hogy pozitív hatással lehetnek a testre és a lélekre.

Ezek a leghatékonyabb gyógyító ásványok

A kristályok gyógyító erejét évezredek óta tisztelik. Egyedülálló geometriai felépítésük pozitív hatással van az emberi testre és elmére. Testünk energiaáramának serkentésével, egyensúlyának szabályozásával saját természetes gyógyulási folyamataink is serkenthetők. Az egyes kristályok energiái másképp hatnak testi és lelki egészségünkre, ezért keress egy követ, ami vonz téged!

A lelkiegészségünk ékkövei: az ásványok

Ásványékszer a természet lineáris irányba történő fejlődéséből fakad. A mai napig nem törpült el ez a díszítőelem a más jellegűek mellett, éppen ezért érdemes felkutatni az ásvány alapvető szerepeit is.  Gyönyörűséges kinézetük mellett, remek gyógyhatásokkal is bírnak.

Milyen hatással van ránk, ha egyszerre több ásvány követ hordunk?

Manapság rengeteg helyen foglalkoznak a spiritualitással, a testi és lelki összhang gyógyításával. Ezek segítésére léteznek különböző eszközök, melyek közül talán a legkülönlegesebbek az ásvány karkötők. A karkötők egyébként különböző ásványi kövekből alkotnak különleges ékszereket.

Szeressük egymást, avagy mit is jelenthet még a Valentin-nap a szerelmes párokon túl

Február 14.-e, azaz a szerelem ünnepe és Bálint napja. A felvetések szerint Szent Bálint a lelki betegek és az epilepsziások védőszentje. Innen is eredhet az összefüggés, melyet Stephen King csak úgy fogalmazott meg: „A szerelem öl, butít és romokba dönt.”  Értelmezések szerint tehát a szerelemben megélt érzelmeknek, amilyen magaslatai vannak, olyan mélységei.

Névre szóló baba ajándék ötletek, ha valami egyedit vásárolnál

Manapság már annyi féle baba ajándék ötlet van a piacon, hogy a bőség zavarában azt gondolhatjuk, nem tudunk olyan meglepetést találni, amely igazán személyre szóló, és egyedi. A jó hír viszont az, hogy egyre több olyan termékkel szolgálhatunk, melyek tökéletesen testhezállóak lehetnek bárkinek, mind színben, mind pedig formában, emellett garantáltan meg is szólítják a megajándékozottat. 

Az ezüst nyaklánc jelentései, hatásai

Az ékszerek már egészen az őskortól kezdve az emberi viselet kiegészítő elemei közé voltak sorolhatók. Különös tekintettel a nyakláncokra, melyeket régen nyakörvszerű formába öntöttek. Esztétikai és eszmei szempontból is értékes építőköve az emberi ízlésnek, függetlenül attól, hogy milyen anyagban és színben pompáznak. A természetben is egyébként megforduló arany és ezüst anyagok voltak mesterségesen előállítva, mely az ékszerek színbeli alapjait képezik.

Olajfalevél és olajág ékszer

A görög ékszervilág jellemzői az olajfaág és olajfalevél.

Nem újdonság talán már senkinek, hogy a görög kultúra szerves részét képezi a zöld, az arany, mint szín és a már említett levelek és ágak, mint formák. Személyes kedvencünk lehet az egyszerűsége, de mégis nagyszerűsége révén, melyek remekül passzolnak a finom és letisztult stílus kedvelőinek.

 

A gyűrűk jelentősége a görög ékszerek világában

Szolón idejében minden szabad ember gyűrűt viselt Görögországban. Nem csoda, ha ezek után azt feltételezi mindenki, hogy egy ujjon legalább megcsillant az amúgy is aranyból, ezüstből, vagy éppen bronzból készült ékszer.  Emellett a természetes anyagok sem maradtak el. Az elefántcsontból, vagy borostyánkőből készült gyűrűket a nők hordták elsősorban. Ezekből kiindulva, kicsit talán túlgondolván, összhangba hozható az állatok” vadon élő szabadságával” is, mint eszme. Később aztán a női egyenjogúságot is szimbolizálhatta, valamilyen formában.

Elég, ha csak a már-már misztikusan szögletes, kanyargós motívumok egyvelegére gondolunk a híres görög ékszerek jellemzőiként… melyek persze egyébként, komolyabb jelentőséggel bírnak, túlmutatván a divatos kiegészítőknél.

 

 

A görög ékszerek alapvetően letisztult formavilágúak, és az azokra kerülő díszítő elemek, szimbólumok is inkább az egyszerűbb kategóriába sorolhatók. Ez azonban kicsit sem von le az ékszerek esztétikai értékéből.

Az életfa nem csak napjaink divatja. Az életfa medál nyakláncok aktív díszítő eleme lehet, ami segít átvészelni nehezebb időszakokat is. Érdemes megismerni kicsit ezt a szimbólumot, és a hozzá kapcsolódó hiedelmek gyökerét is.

Az ezüst tisztítása valóban gyerekjáték, de nem árt ha ismered a jól bevált módszereket. A neten barangolva sokféle módszerről olvashatsz, de az az igazság, hogy nem minden megoldás hozza az elvárt eredményeket.

Ugyanakkor arról sem feledkezhetünk meg, hogy ékszerekről beszélünk, amiket éveken keresztül óvunk, így nagyon nem mindegy az sem milyen módszerekkel ápoljuk azokat.

Egy túl agresszív tisztítási módszer akár árthat is, éppen ezért ide azokat a tisztítási módszereket gyűjtöttük össze amelyeket bátran kipróbálhatsz, hiszen óvni fogják az ezüstöt.

Célunk, hogy széles körben megismertessük a görög életérzést az ékszereken keresztül

2018.02.08 14:06

 

Ismerkedj meg a gyűrűméretekkel és hogy, hogyan szerezheted meg azt!

Szeretnéd meglepni kedvesedet, barátnődet, húgodat, nővéredet vagy az anyukádat egy gyűrűvel?

Nem tudod mekkora méret a megfelelő?

 

 

 

Webáruház készítés