BLOG

Olajfalevél és olajág ékszer

2021.10.20 14:47
Olajfalevél és olajág ékszer

A görög ékszervilág jellemzői az olajfaág és olajfalevél.

Nem újdonság talán már senkinek, hogy a görög kultúra szerves részét képezi a zöld, az arany, mint szín és a már említett levelek és ágak, mint formák. Személyes kedvencünk lehet az egyszerűsége, de mégis nagyszerűsége révén, melyek remekül passzolnak a finom és letisztult stílus kedvelőinek.

 

Ősi, de mégis trendi

 

A történelem során számos kultúrában feltűntek a természet adta különlegességek, melyeket az emberi kreativitás vitt később világhírűvé. Gondoljunk csak arra, hogy minden mostani befutott stílus egykor a régi művészek megálmodói voltak.  Talán a természetből a legkönnyebb ihletet meríteni, talán nem, de egy biztos, mindig visszatérnek az őshonos kollekciók, és sohasem mennek ki a divatból.Az egyszerűség „menő”

 

Lehetne ez akár a görögök szlogenje is, ha úgy tetszik. Viszont nem mehetünk el amellett, hogy mennyire kihasználnak minden naturisztikus motívumot és színvilágot. Ha végig gondoljuk részleteiben, minden könnyelműséget magában rejt az olajág, vagy éppen az olajfalevél, melyet előszeretettel visel minden női egyed. Nem kell különleges alkalmakra gondolni, elég a hétköznapi ruhatárunkat feldobnunk vele.
Miért is vált ennyire népszerűvé?

 

Sokat tudhatunk az olajág és-levél természetbeni előfordulásairól, melyek nagyon értékesen hatnak az egészségre. Remek hatással van az asztma jellegű betegségekre, maga a készítményük igen hatásos különböző kórokozó vírusok, baktériumok, gombák ellen, illetve magas vérnyomás és egyéb szív- és keringési rendellenességek esetén. Évszázadok óta ismerik és használják ki a növény jótékony hatásait. Értékessége és szépsége révén nem meglepő, ha tökéletesen passzol az ékszerek és ízlés világába.Mint a béke szimbóluma

 

Mindenki ismeri az ókori görög történetet, melyről híressé vált összekötetésben a béke és „a galamb, ami visz egy olajágat a szájában”. Mint minden ékszernek, így az olajág és-levél kollekciónak is eszmei értéke van a régmúlt történései miatt. Különös egyébként, hogy a görögök kiemelten a pozitív kiemeléseket jelenítik meg az ékszerkollekciójukban. Minden ékszernek lelke van, ami egy nemzet, vagy kultúra hagyományosságra emlékeztet bennünket.Egy vagy két szín, motívum

 

Nehéz lenne nagyon csicsásra készíteni, vagy készíttetni. Alapja mindig arany és ezüst, talán egy-két natúr színnel megbabonázva. Formáját tekintve talán nem nagy titok, hogy levél és ág. Ez egyébként gyűrűkön görbítve, és elnyújtva mutat, nyakláncokon pedig medálként, aprócska levéllel,esetleg Oliva bogyóval társítva.

Webáruház készítés