BLOG

Szeressük egymást, avagy mit is jelenthet még a Valentin-nap a szerelmes párokon túl

2022.02.11 08:55
Szeressük egymást, avagy mit is jelenthet még a Valentin-nap a szerelmes párokon túl

Február 14.-e, azaz a szerelem ünnepe és Bálint napja. A felvetések szerint Szent Bálint a lelki betegek és az epilepsziások védőszentje. Innen is eredhet az összefüggés, melyet Stephen King csak úgy fogalmazott meg: „A szerelem öl, butít és romokba dönt.”  Értelmezések szerint tehát a szerelemben megélt érzelmeknek, amilyen magaslatai vannak, olyan mélységei.

Az ünnep divatba hozatala egyébként szorosan összefügg az ókori Rómában tartott Lupercalia napokkal, mely egy vallási ünnep, ami termékenységi rítusokból állt. A hagyományokhoz híven, a férfi virágot ad, a még hajadon lányok neveit pedig tombolán húzták ki az asszonyok. 

 

Nem csak a szerelem ünnepe lehet

Egy kicsit térjünk el a szerelemtől, bár igen szép téma. Viszont, hogy kedvezzünk kicsit azok számára is, kik jelenleg egyedül töltik ezt a nagyszerű ünnepet, megosztunk egy nagyszerű ötletet. 

A Valentin nap bizonyos szempontból szólhat pusztán a szeretetről, melyet nem csak akkor élhetünk meg, ha párkapcsolatunk van, hanem barátaink, vagy családtagjaink esetében is. Nyugodtan ajándékozzuk meg szüleinket, és barátainkat még akkor is, ha van párunk.  Abszolút ide illő egy- egy apróság, mellyel kifejezhetjük szeretetünket egymás iránt.

 

A szerelem ünnepe tehát nem csak párunk felé lehet kifejezhető, hanem bárki felé. A szerelem érzését megélhetjük bármikor, akár egy szép virág látván, vagy akár kiskedvencünk simogatása közben is.  A lényeg, hogy töltsön el minket a szeretet és így február 14.-én, emlékeztessük magunkat, erre a hatalmas jelentőséggel bíró érzésre. 

Webáruház készítés