BLOG

Az ezüst nyaklánc jelentései, hatásai

2021.11.03 15:22
Az ezüst nyaklánc jelentései, hatásai

Az ékszerek már egészen az őskortól kezdve az emberi viselet kiegészítő elemei közé voltak sorolhatók. Különös tekintettel a nyakláncokra, melyeket régen nyakörvszerű formába öntöttek. Esztétikai és eszmei szempontból is értékes építőköve az emberi ízlésnek, függetlenül attól, hogy milyen anyagban és színben pompáznak. A természetben is egyébként megforduló arany és ezüst anyagok voltak mesterségesen előállítva, mely az ékszerek színbeli alapjait képezik.

Az ezüst nyaklánc szimbolikus jelentései

A ezüst nyakláncok szorosan kötődnek a kommunikációhoz, hiszen a testen a „hangszálakhoz közel” viseljük. Továbbá értékes anyagi kultúraként a gazdagságot, a hatalmat, a kötődést, a presztízset, az erőforrások és a készségek szintjét, valamint az identitás és a pozíció elemeit közvetítik.

Stílus és trendek

Korszakokról korszakokra „vándorolva” változnak a trendek és stílusok. Nem volt ez másképpen régen sem, hiszen ez jelképezte a korszak újjászületését. A középkorban váltak igen csak a ruházat és viselet szerves részévé. Később aztán a szín, a forma és a méret határozta meg a társadalmi viszonyokat is. A nyakláncok viselési tendenciáit az európai és amerikai divatos ruha nyakvonalának stílusát követték. Érthetőbben fogalmazva, a nyakvonalakat leengedték többet, valamint bonyolultabb nyakláncokat látott.

Az ezüst ékszerek gyógyító hatása

Nem feltétlenül csak a miatt értékes ezüst nyakláncot hordani, mert elegáns és jól passzol a mai trendhez. A régi időkben remek volt élelmiszerek tartósítására, illetve sebek, legfőképpen égési sérülések kezelésére. Manapság ezüst-ionos készítményeket használnak a háztartási gépek tisztítására.

Kapcsolódó cikkek

 

 

Webáruház készítés